Van technische documentatie naar

Techniek & E-learning

E-learning wordt door steeds meer technische bedrijven gezien als een mogelijkheid om (nieuwe) medewerkers te trainen. Maar ook voor haar klanten kan een E-learning omgeving met trainingsmaterialen interessant zijn.

Techmace onderzoekt hoe de stap van een technische documentatie workflow naar een E-learning omgeving gerealiseerd kan worden. Welke nieuwe vaardigheden en software tools zijn nodig om ook hier een succesvolle workflow te realiseren?

Van technische documentatie naar E-learning

Een E-learning omgeving is voor een bedrijf een interessante aanvulling op een technische documentatie workflow. Veel tekst, beeldmateriaal en soms ook video is al digitaal beschikbaar. Daarnaast zijn de benodigde interne materiedeskundigen voor zowel technische documentatie als E-learning meestal dezelfde. Er is echter wel een andere communicatiedoelgroep en de didactische aspecten zijn hier veel belangrijker. Ook is het gebruikte medium anders, technische documentatie wordt ontwikkeld op basis van (digitaal) “papier” en E-learning op basis van één of meerdere beeldscherm formaten.

Techmace doet onderzoek naar een combinatie van toegankelijke digitale middelen die gebruikt kunnen worden om een E-learning omgeving te realiseren. Hierbij hebben we met name het technische MKB op het oog, omdat daar een groeiende behoefte is, maar meestal ook te weinig kennis en kunde om dit zelf op te pakken. Onze jarenlange ervaring in de creatie van een technische documentatie workflow vormt hierbij de basis.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben neem dan contact met ons op, de gegevens staan onderaan deze pagina.

Wat kan E-Learning toevoegen aan uw organisatie?

Case: Online leeromgeving voor TOC Kinderdijk

Voor het Technisch Opleidingscentrum (TOC) van Royal IHC in Kinderdijk wordt een online leeromgeving ontwikkelt. Deze online omgeving is een aanvulling op het cursusboek “Instrumentatie en Automatisering voor Baggerwerktuigen” dat tevens door wordt ontwikkeld. De online omgeving heeft in de ontwikkelingsfase een eigen domeinnaam gekregen:

De online omgeving bevat op dit moment o.a. een collectie video’s over de werking van baggerwerktuigen, video’s met informatie over veiligheid en een gedetailleerde video over kabelstrippen.

De online omgeving is gebaseerd op WordPress met Elementor Pro als pagebuilder.

Software waarmee wordt getest:

Software die wordt bestudeerd op bruikbaarheid:

Scroll naar top