Jun Yang 1, foto gemaakt door Sebastiaan Huisman (Royal IHC)

Operating Manual voor Hopperzuiger JUN YANG 1

Op dit moment is de sleephopperzuiger (trailing suction hopper dredger) JUN YANG 1 op weg naar China. Bij Techmace zijn we nog bezig de laatste hand te leggen aan het opleveren van de digitale Operating Manual. Deze  manual bevat informatie over de bediening (SCADA) van de geautomatiseerde baggerinstallatie, aandrijving en energievoorziening aan boord van het werktuig.

Voor Techmace was dit de meest complexe en uitgebreide manual ooit (meer dan 400 pagina’s) die in samenwerking met IHC Systems, onderdeel van Royal IHC, werd gemaakt. Het digitale formaat van de manual is het Adobe PDF formaat. Het brondocument van de PDF werd met Adobe Framemaker 2015 gedaan.

Adobe PDF is bij IHC Systems al bijna 20 jaar het standaard formaat waarin manuals voor baggerschepen worden opgeleverd. Het enige verschil met toen is dat er nu nog slechts enkele afdrukken worden gemaakt, en dat de manual gelezen wordt op de diverse monitoren aan boord. Vroeger waren er meerdere papieren versies van de manual aan boord.

Dredge the Ocean
“Dredge the Ocean”

Gebruikte software:

  • Adobe Framemaker 2015
  • Adobe Photoshop CC
  • Adobe Illustrator CC
  • Adobe Acrobat Pro DC

De foto van de Jun Yang 1 is gemaakt door Sebastiaan Huisman van Royal IHC.
Meer details van dit werktuig vindt u op de website van Royal IHC.

Scroll naar top